Opleidingsprofessionals

Pedagogische uitwerking en voorafgaande studies

UPskill Consulting stelt u een pedagogisch team ter beschikking dat opleidingsprogramma’s op maat uitwerkt voor werkzoekenden.

En door zijn jarenlange ervaring op het vlak van tewerkstelling kan UPskill Consulting ook voorafgaande studies uitvoeren naar de specifieke doelgroepen. Indien uw sectorfonds opleidingstrajecten voor werkzoekenden wil opzetten voor een specifieke doelgroep, dan kan ons team voor u een analyse uitvoeren van de markt en de bestaande voorzieningen. Zo weet u op voorhand welke trajecten goed werken en welke reeds uitvoerig, maar vruchteloos werden getest!

Wij kunnen u het volgende voorstellen:

  • analyse van de doelgroep en de bestaande opleidingen voor deze specifieke doelgroep;
  • analyse en inzameling van gegevens over uw opleidingsproblematiek;
  • uitwerking van opleidingsprogramma’s;
  • identificatie van de pedagogische strategieën en opvolging van een vooraf bepaalde richtlijn (boomstructuur, storyboard…);
  • keuze van de communicatiekanalen of “hoe de doelgroep aanspreken”;
  • planning van de beoogde opleidingen in functie van de situatie in de doelregio;

UPskill Consulting heeft onlangs een onderzoek gevoerd met als thema de inzetbaarheid van jongeren op de Belgische arbeidsmarkt en de analyse van de bestaande opleidingen, met een overzicht van hun succesfactoren en valkuilen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over deze studie of over het uitgebreide dienstenaanbod van UPskill Consulting.